parklicht | de kunstenaars

Heleen Blanken maakte naam als visueel kunstenaar in de elektronische muziekscene. Tegenwoordig maakt zij verstilde, ‘stille’ kunstwerken met de natuur als inspiratiebron.

Suzan Drummen maakt vloerinstallaties met glimmende materialen en glas. Speciaal voor Parklicht gaat zij het experiment met licht aan.

Daphne Glasmacher laat zich inspireren door zowel optical art uit de jaren ‘60 en ‘70 als door natuurlijke verschijnselen zoals de kleurenspectra van zonsondergang en eclips.

Vladimir Grafov maakt site specific installaties met licht en lasers. Hij streeft daarbij naar een poëtische visualisering van de ‘werkelijkheid achter de werkelijkheid’.

Gosse de Kort maakt ingenieuze installaties op het snijvlak van architectuur en theater waarin de kijker als co-acteur optreedt en diens ervaring van de omgeving centraal staat.

Bram Kuypers stelt in zijn conceptuele en vaak ironische werk vragen bij ‘gewone’ objecten en machines door hun functie om te (ver-)draaien of anderszins te wijzigen.

Lennart de Neef onderzoekt onbedoelde situaties in de publieke ruimte: de ‘fouten’ die ontstaan waar digitaal ontworpen hyperrealiteit en de fysieke werkelijkheid met elkaar botsen.

Leandros Ntolas maakt filosofisch gemotiveerde lichtinstallaties die gaan over het natuurlijke licht van de zon en hoe dat ons gevoel van ruimte, tijd en dimensie bepaalt.

Femke Schaap is dé Nederlandse pionier op het gebied van videomapping maar gebruikt deze meestal voor ‘spektakel’ gebruikte techniek voor een minimalistische, abstracte beeldtaal.

Philip Vermeulen maximaliseert op speelse wijze de kenmerken van licht, geluid en/of beweging. Zijn geestverruimende installaties veroorzaken een aantrekkelijke staat van delirium.

Peter Vink maakt installaties die uitgaan van de specifieke, van zichzelf onopvallende eigenschappen van een ruimte of omgeving, die daardoor worden benadrukt en versterkt.

Nan Wang projecteert ondermeer vloeistoffen, plastic rommeltjes en stofnesten met zelfgemaakte ‘houtje-touwtje-projectoren’. De resultaten zijn even organisch als abstract.

Parklicht – Lichtkunst in het Oosterpark | woensdag 13 t/m zondag 17 november 2019 | van 18.00 tot 23.00 uur | Oosterpark, Amsterdam | Gratis toegang