less is more op anderhalve meter

Wegens de explosieve toename van coronabesmettingen zijn nieuwe beperkingen afgekondigd. Zoals te verwachten van ons cultuur minachtend kabinet wordt vooral de culturele sector weer zwaar getroffen: evenementen en festivals alleen kunnen doorgaan met een zittend publiek, vaste plekken en op 1,5 meter afstand. We gaan er maar vanuit dat ook liggen is toegestaan op anderhalve meter. Het is immers de bedoeling dat de less is more-concerten in horizontale positie worden ‘ondergaan’, liefst met de ogen dicht: concentratie genereert contemplatie. Dit kunt u verwachten:

Zaterdag 31 juli 16.00 uur: Coen Oscar Polack weeft langzaam opgebouwde ambienteske klanktapijten en vermengt daarbij ‘romantische’ natuur-, ruis en bruisgeluiden met electronisch gemanipuleerde klanken uit synthesizers, gitaar en/of saxofoon.

Zaterdag 7 augustus 16.00 uur: Op basis van mathematische principes combineert Reinier van Houdt even virtuoos als minimalistisch pianospel met field recordings, opgevangen gesprekken en radiosignalen. Deze middag zal Reinier putten uit de lockdown-journals die hij afgelopen jaar maakte.

Zaterdag 14 augustus 16.00 uur: Orphax is het minimal ambient en drone-project van Sietse van Erve. Tijd, ruimte en microtonaliteit komen samen in een ogenschijnlijk statische vorm van geluid waarin ontwikkeling van de muziek ondergeschikt is aan het verliezen van tijdsbesef.

Zaterdag 21 augustus 16.00 uur: In haar project Sound Topographies bewerkt geluidskunstenaar Fani Konstantinidou culturele en sociale ‘identiteiten’ – muzikale fragmenten, gesproken taal en dagelijkse geluiden – tot drones, noise, aritmische melodieën en atonale ritmes.

Gelieve u aan te melden via info@factor-ij.amsterdam