krysalis

In het kader van Parklicht gaat een bijzonder ‘lichtconcert’ plaatsvinden in de sfeervolle kapel van Hotel Arena. Het betreft de première van Krysalis, een audiovisuele co-produktie van lichtkunstenaar Heleen Blanken (een grote naam in de electronische muziek-, dance– en VJ-wereld) en de formatie Slagmann, bestaande uit DJ/geluidskunstenaar Guy ‘Makam’ Blanken (idem) en enkele percussionisten van Slagwerk Den Haag (ook bepaald geen ‘kleintjes’!) Krysalis is onderdeel van een nieuwe serie projecten van Slagwerk Den Haag, genaamd Inviting the Producer, waarbij makers van elektronische muziek worden uitgenodigd om de klankrijkdom van het analoge instrumentarium van de groep te verkennen. In november verschijnt een cd op Talismann Records.

De titel Krysalis verwijst naar de cocon (chrysalis) waarin een rups verandert in een vlinder – en daarmee naar een proces van metamorfose. Dat thema komt tot uitdrukking middels een monumentale lichtsculptuur die boven het podium hangt en die tegelijk met de muziek verandert van kleur, textuur en/of vorm. De muziek, uitgevoerd met zowel eigentijdse electronica als met oeroude percussie-instrumenten, begint met minimalistische, hypnotiserende ritmepatronen en ontwikkelt zich gaandeweg tot een breed uitwaaierende soundscape. Van donker naar euforisch, serieus en bij vlagen ook luchtig. Krysalis belooft een hypnotiserende trip te worden, een ritualistische ervaring van licht en geluid. Het klinkt als helemaal ons ding… en vormt ongetwijfeld een méér dan uitstekende aanvulling op de verstilde kunstwerken buiten.

Krysalis duurt ca. 60 minuten en wordt op zaterdag 17 november twee keer opgevoerd: om 20.00 en om 22.00 uur (de deuren gaan open om resp. 19.30 en 21.30 uur.) Kaarten kosten 16 euro (incl. service- en transactiekosten); reserveren kan HIER.