een lichtlijn in het oosterpark

Tijdens Parklicht is een unieke, ruim 450 meter lange lichtlijn te zien. Langs vrijwel de gehele zuidgrens van het Amsterdamse Oosterpark is een dunne lijn getrokken, samengesteld uit duizenden gloeilampjes. De lichtlijn roept associaties op met een thema dat aan het eind van het jaar even prangend als actueel is: verlichting. Waarom baden sommige delen van de wereld in het licht en wordt er elders in het duister getast? Wie gunt een ander het licht in de ogen? En wie doet bij het verlaten van het pand het licht uit? Met een lengte van bijna 0,5 kilometer is dit het langste lichtobject ooit tijdens een Polderlicht-project!

UPDATE 6-12:
We kregen enkele reacties waaruit bleek dat bovenstaand bericht serieus werd genomen. Niets is minder waar: het betreft een grap. Een gebbetje. Een knipoog naar ‘het langste lichtobject ooit’: Ai Wei Wei’s Thin Line in de Amsterdamse binnenstad. Niet dat er met dat kunstwerk iets mis is (integendeel), maar dat er in dezelfde periode ook een lichtlijn opdook in het Oosterpark vonden we nét even te toevallig om er niets mee te doen… Enfin, we dachten dat dit, zeker in combinatie met de feestverlichting op de fotootjes, wel duidelijk was. Niet dus.

En hoe het met die lampjes in het Oosterpark zit? Komend voorjaar worden echte, permanente lantaarnpalen geplaatst langs de donkere zuidkant van het park. Dat wilde het stadsdeel niet afwachten, vandaar dat men heeft gekozen voor een tijdelijke oplossing en een lange sliert feestlampjes heeft opgehangen. Met Parklicht heeft het dus niks te maken, maar sfeerverhogend is het wél.