vandaag: parklicht!

Vandaag gaat Parklicht van start. We zijn erg benieuwd hoe één en ander straks wordt ontvangen. Is deze editie even consistent als die van vorig jaar? Zijn sommige kunstwerken niet té subtiel? Kan iedereen alles vinden? Het weer (droog!) is alvast heel veel beter, dus met dat aspect zit het wel snor.

Kunstenaars zijn eigenwijs. En dat is hun grootste kwaliteit maar maakt ook dat we wel eens voor verrassingen komen te staan. Dan blijkt een werk wat kleiner dan we hadden verwacht. Of juist een flink stuk groter. Sluipt er stiekem toch een randje kleur in. Of een stukje figuratie. Voor u als toeschouwer is het sowieso allemaal nieuw, dus u merkt niets van die wijzigingen. Anders ligt dat met de plattegrond: de bestelde dieplader met opslagcontainer bleek te zwaar om naar de beoogde locatie te kunnen rijden. Waardoor één van de twee bijdragen van Yasuhiro Chida (nota bene nr. 1 op de kaart) op een andere plek terecht is gekomen. Daarmee kloppen de plattegronden die in het park worden uitgedeeld niet meer helemaal. Jammer, maar geen ramp: het werk staat op een plek die centraal genoeg ligt.

Overigens, en we kunnen het niet genoeg benadrukken: die plattegrond is onontbeerlijk voor wie alle kunstwerken wil vinden. U moet soms een hoek om, een hek door, een deur in of een trap op… en dan blijkt het Oosterpark toch nét wat groter en onoverzichtelijker te zijn dan gedacht. Daarbij is een deel van de kunstwerken dus nogal minimalistisch en in een enkel geval pas te zien als u er met uw neus bovenop staat. De plattegrond is vanaf vanmiddag gratis verkrijgbaar bij (in het park) Hotel Arena, Generator Hostel, Tropen Hotel, Café-Restaurant De Tropen en (aan de Linnaeusstraat) Café Louie Louie en Café De Biertuin. Maar u kunt de meest aktuele versie ook hier downloaden: VOORKANT | ACHTERKANT

Op de foto: videoprojectie van Femke Schaap (detail)