aanbevelingen

Gerrit Jolink, voormalig projectmanager Polderweggebied:
“In die tijd [rond 2000-2001] zochten we naar mogelijkheden om het Polderweggebied op een verrassende en positieve manier in het nieuws te brengen. Met de Polderlichtmanifestatie lukte dat uitstekend. De bezoekers laafden zich aan vrolijk makende, onthutsende en ontroerende uitingen van lichtkunst. Jaren later vroegen mensen nog: Wanneer komt Polderlicht weer?”

Martin Verbeet, stadsdeelvoorzitter Oost-Watergraafsmeer 2004-2010:
“Het Polderlichtproject groeide prachtig mee met de verandering van het Polderweggebied / Oostergasfabrieksterrein in het toekomstige nieuwe stadshart van Amsterdam Oost: Oostpoort. Reikhalzend keken we tweejaarlijks -tot vijf keer toe- uit naar de nieuwe invalshoek van beide organisatoren. Met veel finesse maakten ze hun keuze van kunstenaars en exposeerden ze vele excellente objecten. Het Polderlicht-festival trok een ruime schare bezoekers en werd tot in de puntjes gedocumenteerd. Vanaf 2010 brachten ze driemaal een intiem lichtfestival in de huizen van Oost. Amsterdam had wellicht nooit zijn eigen Light Festival verkregen zonder het pionierswerk van stichting Polderlicht.”

Frank de Vries, seniorbeheerder nieuwbouw & projecten Metro, GVB Amsterdam:
“In verband met allerlei verbouwingen en renovaties [in de metrostations] is ons door de Gemeente Amsterdam gevraagd om winkels die in de weg zitten van deze projecten of waar zware overlast zou kunnen ontstaan leeg te houden. Op initiatief van Loes Diephuis en haar partner John Prop hebben we ervoor gekozen om deze leegstand te camoufleren/op te vrolijken met kunst. Een flink aandeel van onze reizigers blijkt de tentoonstellingen [in de Inkijk-galerieën] te waarderen -vooral bij vrolijke voorstellingen- en dit soms ook te uiten in de media. We hebben al vele jaren een goede ervaring met Loes en John, die met beperkte middelen -door ons gesubsidieerd- deze dienst (leegstand voorzien van kunst) verlenen met groot enthousiasme en betrokkenheid.”